Kerensa Gardens

Gurnells Road

Working hours mean that many people struggle throughout most of the year to find any time to maintain their garden. The Client wanted a garden that they could enjoy without having to spend hours tidying and mowing before they could do so. This garden needed to be low maintenance, have an increased paved area and gravel area for socialising, and had to allow for the tree canopy provided by the mature trees on neighbouring properties.

The design aimed to give the space more definition, make the previously sloping ground more usable, and reflect the strong aesthetics the client had brought to the house itself. Raised railway sleeper beds meant easier access to plants, the social space was increased and an artificial turf lawn meant no more mowing!

before

after 1

after 2

after 3